Reklam
Reklam

KARDEMİR’de Oflaz Dönemi Başladı

Okan Küçük Avatarı
Okan Küçük
21 Eylül, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

KARDEMİR’de Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir’in istifasının ardından, KARDEMİR yeni Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz, oldu.

Yine KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeliğinden ayrılan Hacı Abdullah Kaya’nın yerine de atama yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Danışmanı Suat Sarıgül atandı.

Devletimiz işini bilir diyerek hayırlı olsun diliyoruz.

***

2024 YILI ZARARLA GEÇMİŞTİ

KARDEMİR 2024 yılında  büyük zarar açıklanıştı. Yani gelirleri, giderlerini karşılamamıştı. Bu yılın ilk 6 ayında da toparlanma tam anlamıyla gelmedi. Kâr hâlâ yok, şirket zorluklarla boğuşan bir durumda gibi.

2025’il ilk 9 aylık finansal raporu ise son tarih olan  10 Kasım 2025’te KAP’a bildirilecek. İlk 9 aylık finansal durum o zaman belli olacak.

Peki son değişikliklerin  yansımaları nasıl olacak ? Yeni Başkanın üretim – yatırım ve  ekonomik anlamda sağlam bir planlama yapması şart. Bu konuyu önümüzdeki günler de değerlendireceğiz.

KARDEMİR’e Yapılan Bazı Eleştiriler

KARDEMİR’le ilgili son yıllarda yapılan  İKİ TEMEL ELEŞTİRİ şu şekildeydi. Bir;   SEKTÖRÜN İÇİNDEN GELEN KİŞİLERİN EKSİKLİĞİ , iki;  KARDEMİR’in  ANKARA- İSTANBUL’DAN DEĞİL YERİNDEN YÖNETİME İHTİYACI OLDUĞU…

Ayrıca; Kardemir’in son yıllarda Karabük’ten ciddi bir kopma olduğu eleştirileri yapılarak KARDEMİR YK’da Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Haddeciler Derneği Başkanlığı’nın   birer üye ile KARDEMİR Yönetiminde temsil edilmesi gerektiği hatta, 3 tane de yine Karabük’te olup sektörün içinden ve Karabük’le  KARDEMİR arasında köprü vazifesi görecek tecrübeli isimle birlikte 11 Yönetim Kurulu Üyesinin  5 tanesinin Karabük kökenli olası gerektiği  kimi çevrelerce sıklıkla ifade ediliyordu.

Bu eleştirilerin hatta taleplerin şimdilik bir geçerliliği yok ! Sonuçta KARDEMİR, Karabük’ün kalbi, binlerce kişiye ekmek kapısı olan kökü  Karabük’te olup bugün Türkiye hatta uluslararası arena da yer alan dev bir sanayi kuruluşumuz.

Her bir Karabüklü, KARDEMİR’in hep büyümesini, hep yükselmesini ister, o.

 *** 

KARDEMİR’DE BİR YK EKSİK…

KARDEMİR’de iki istifanın ardından bir yeni atama olsu. 11 Kişilik KARDEMİR YK üye sayısı şuan 10.

1 Yönetim kurulu üyesi eksik.  Şimdi gözler kimin boş kalan yönetim kuruluna atanacağına çevrildi. Karabüklüler bir Karabüklü ya da Karabük’te yatırımları olan biri olabilir mi diye bekliyorlar.

Gizem yaratmaya gerek yok. Şu an için  kimin gelmeyeceği  de, kimin geleceği de  belli değil.

***

Kenan Yılmaz ve Ekibi Güven Tazeledi.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi 10. Olağan Genel Kurulunu  büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Kenan Yılmaz ve ekibi, zaten son yıllar da büyük başarılara imza attılar.

Hem işçiyle bir oldular, hem KARDEMİR dışında  hemen hemen her işyerine girerek örgütlendiler. Üye sayısını katladılar.

İşte bu başarı ve bu mücadele sonucunda  tartışmasız tek liste ile girilen seçimde tüm delegenin oyunu alarak güven tazelediler.

Kenan Yılmaz,  ve ekibini  Hidayet Büyükdoğan, Ali Gürcan Barlas, İsa Aydın ve Ali Kaplan’ı ayrı ayrı   tebrik ediyorum. Birlik beraberlik içinde daha nice başarılar diliyorum.

Not: Tabi ki Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’yi ve kongre de yaptığı konuşmasını ayrıca değerlendireceğim inşallah.

Yazarın Kaleminden

Tümünü Oku

Haber Sıralaması

Genel

Türkiye’nin En Kalabalık Köyü Karabük’te

Asayiş

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Genel

Eskipazar Millet Bahçesi Hizmete Açıldı

Bartın

Bartın’da şiddetli fırtına: ağaçlar Otomobillerin üzerine devrildi

Bolu’da polis ekipleri kaza yapan aracı iterek trafiği rahatlattı

Video Haberler