15 Temmuz 2016 tarihinde, milletimizin iradesine ve demokrasiye karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimi, ülkemizin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.
*
Darbecilerin 15 Temmuz 2016 akşamı Boğaziçi Köprüsü’nde bu ülkenin geleceğini karartmak için tankları dizdiğini unutmayacağız.
15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Türkiye’nin demokratik düzenini yıkmayı hedeflemişse de milletimizin azmi ve kararlılığı sayesinde bu hain plan başarısızlığa uğratılmıştır.
Demokrasiye olan inanç, temel hak ve özgürlüklerin korunmasının en güçlü teminatı olmuştur.

‘Halk sokağa çıkmasaydı bu milletin hali ne olurdu’
Karabük’te yaşayan Zeki Arslan’dan bahsedeceğim size…
O bir ŞEHİT babası …
Darbecilere direndiği sırada başından vurularak şehit olan 44 yaşındaki Metin ARSLAN’ın babası…Oğlunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “sokağa çıkın” talimatı üzerine sokağa çıktığını ve arkadaşlarını da topladığını belirten, Zeki Arslan Metin Arslan
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde şehit oldu.
Kırk dört yaşında. Karabüklü. İnşaat işçisi olarak çalışıyordu. Darbe girişimini öğrenince, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne gitti. Saraçhane Meydanı’ndaki direniş nöbetine katıldı. Direniş sırasında gözünden vuruldu.
Şehit oldu.
“15 Temmuz’da halk sokağa çıkmasaydı bu milletin hali ne olurdu şimdi?”


Hala bunun farkında olmayanlar var.
Şehit verdik bu memleket için.
Şehitler olmasaydı bizim halimiz niceydi…
Herkes beyaz gömleği giyip halkın karşısına çıkamaz.
O bunu söyledi. ‘Beyaz kefeni giydim de geldim.’
“Bir oğlum daha olsa yine gönderirim sokağa”
Bu cümle:
- Evladını kaybetmiş bir babanın içten bağlılığını,
- Vatan ve lider uğruna her şeyin feda edilebileceği inancını,
- Toplumun bir kesiminde 15 Temmuz’un nasıl bir imanî, ideolojik ve duygusal aidiyet oluşturduğunu gösterir.
Bu memlekette huzur olmadıktan sonra yapacak bir şey mi var?” diyerek Devlet ve Millet aşkını bir kez daha vurguladı, Zeki ARSLAN
Yarınların Türkiye’sini daha müreffeh, daha özgür ve daha onurlu kılmak için 15 Temmuz direnişini tüm siyaset kurumlarının ortak zemini olarak tutmak zorundayız.
Bu gelecek nesillere olan borcumuzdur.
Kalın sağlıcakla


