KARABÜK “ELİNDE Kİ HASTANELERİ YIKTIRDI,TEK HASTANEYE KALDI..” BU DURUMA ÇARE SAYIN RAFET VERGİLİ’NİN “SAĞLIK YATIRIMI MI.?”
Hatırlayanlar vardır,biz KARABÜK’E YENİ BİR DEVLET HASTANESİ ŞART..” şeklinde çok öneri de bulunduk,Karabük elinde ki HASTANELERİ yıktı bu Hastaneleri yıktırdı ve TEK HASTANEYE kaldı.
AFİLİASYON SİSTEMİ İLE ÇALIŞAN TEK HASTANEMİZ VAR..
Yani ŞİRİNEVLER HASTANESİ hem DEVLET HASTANESİ gibi,hem ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ gibi çalışıyor böyle bir sistem ile hizmet vermeye gayret gösteriyor.
KARABÜK’E YENİ BİR DEVLET HASTANESİ ve HASTANE ŞART.
Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ,bu eksiğe çözüm getireceğini vaat etti ve SAĞLIK YATIRIMI olarak YENİ BİR HASTANE vaadinde bulundu..
KARABÜK’TE GÜNÜN KONUSU,BU YENİ HASTANE OLAYI.
Sayın RAFET VERGİLİ’NİN bu projesi “BEN KENDİSİNE OY VERMEYECEĞİM veya VERMEYECEKTİM,ANCAK BU PROJESİ MÜTHİŞ,GERÇEKTEN ÇOK MÜTHİŞ.ŞİMDİ KARARIMI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRECEK GİBİYİM..” diyen birçok Kardeşe rastladım..
Karabük’te herkesin ortak talebi YENİ BİR HASTANE..
Ve Sayın RAFET VERGİLİ bu projesi,bu düşüncesi için YIKTIRILAN ESKİ DEVLET HASTANESİ civarında BİR YERLERİ DÜŞÜNÜYOR,o yönlü mesajlar verdi/veriyor..
SOĞUKSU-YENİ MAHALLE-ATATÜRK MAHALLESİ-NAMIK KEMAL-KARTALTEPE-BAYIR MAHALLE,hatta KAYABAŞI’NIN tümüne hitap edecek bir SAĞLIK MERKEZİ düşünüyor Sayın RAFET VERGİLİ.
Bu proje gerçekten anormal ilgi gördü iyi mi..?
“TAŞIMA SEÇMEN KONUSU ÜLKENİN EN BAŞAT GÜNDEMİ..”,BU YÖRELERDE DE “EFLANİ İLÇESİNDEN ÇOK/ÇOK YAKINMA GELİYOR..”
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN bile gündemine gelen,tepkisini çeken “TAŞIMALI SEÇMEN OLAYI..” büyük tartışmalara sebep oldu/oluyor..
ÜLKE GENELİNDE BU TARTIŞMA SÜRDÜRÜLÜYOR..
Bu Yöre de ise özellikle EFLANİ KÖYLERİ müthiş bir tartışma ortamı içerisinde ve bizi arayan EFLANİLİ BİRÇOK HEMŞERİMİZ bu yönde yakınma getirerek “KORKARIZ OLAYLAR ÇIKACAK..” falan gibi yaklaşımlar getirdiler..
MUHTARLIK SEÇİMLERİ İÇİN KÖYLERE SEÇMEN TAŞINMIŞ GALİBA.
EFLANİ İLÇESİ köylerine hayli yoğunluklu seçmen taşınmış ve MUHTARLARIN AYLIĞI hayli cazip geliyor insanlara,bu anlamda MUHTARLIK arzu edilen,istenen bir konu oldu.
Olayın bir başka yönü için Eflanili bir Kardeşimiz “ÖZELLİKLE İSTANBUL’DAN ÇOK SAYIDA GELEN HEMŞERİMİZ OLDU.BUNLARIN YÜZDE 90 KADARI AK PARTİ SEÇMENİDİR.OLAYA BÖYLE BAKINCA,AK PARTİ ADAYI Sayın BİNALİ YILDIRIM’IN ÇOK OYU GİTTİ..” gibi görüşler dile getirdi.
Biz bu değerlendirmeyi duyunca hayret ettik vallahi.
2800 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN BARINDIĞI BAHATTİN GAZİ YÜKSEKÖĞRENİM ERKEK YURDU,BAĞLANTI YOLU,O CİVARIN İMARI VE KAZA..
Günlerce yazdık,yazmayı sürdüreceğiz,zira orta yerde BÜYÜK BİR TEHLİKENİN KUCAĞINDA yaşamak zorunda bırakılan 2800 ÜNİVERSİTE Öğrencisi,GENÇ İNSAN var.
ALLAH KORUSUN,BİRİSİNİN KILINA ZARAR GELİRSE,HESABI KİM VERİR..
BAHATTİN GAZİ YÜKSEKÖĞRENİM ERKEK YURDU,bağlantı yolu dar ve daha geçen gün TRAFİK KAZASI oldu,YARALANANLAR oldu,bağlantı yolu DARACIK/REZALET halinde..
BAĞLANTI YOLU IŞIKLANDIRMASI,ADETA,ÖLÜ GÖZÜ GİBİ.
Dikkat edin,BAHATTİN GAZİ ÖĞRENCİ YURDUNDA 2800 ÜNİVERSİTE Öğrencisi kalıyor,YANİ BURADA 2800 SEÇMEN YAŞINDA genç yaşıyor,bu nokta da KAÇI KARABÜK SEÇMENİ bilmiyoruz elbet..
SİYASETÇİLERİN DİKKATİNİ ÇEKMESİ GEREKİR BU YURT.
Ayrıca YURDUN CİVARINDA İMAR UYGULAMALARI ne alemde..?
Beyler dikkat edin..
BURADA 2800 GENÇ İNSAN KALIYOR,OLAYA BU YÖNDEN BAKIN LÜTFEN..
EFLANİ TARIM KREDİ KOOPERATİFİ BAŞKANI SAYIN MEHMET KARADENİZ “KENEVİR EKİMİ/ÜRETİMİ/SANAYİSİ İÇİN HAREKETE GEÇTİK..”
Hükümet belirli İllerde KENEVİR EKİMİ yapılmasına ilişkin ciddi bir girişim başlattı,bu İller arasında Karabük’te var ve bu anlamda en seri refleks EFLANİ İLÇESİNDEN geldi.
Geçtiğimiz gün EFLANİ TARIM KREDİ KOOPERATİFİ Başkanı Sayın MEHMET KARADENİZ ile bu konuyu görüştük “KENEVİR EKİMİ İÇİN İLÇE DE ÇOK BÜYÜK BİR TALEP VAR..” dedi.
Sayın MEHMET KARADENİZ yalnızca ekim noktasında değil KENEVİR’İN sanayi olarak işlenmesinde EFLANİ’DE heyecan yarattığına işaret ediyor ve İSTANBUL’DA yaşayan EFLANİ’Lİ İŞADAMLARIMIZ BU KONUYA ÇOK DUYARLI görüşlerini dile getiriyor..
TARIM KREDİ KOOPERATİFİ Başkan Sayın MEHMET KARADENİZ,bu nokta da EFLANİ Belediye Başkanı Sayın İBRAHİM ERTUĞRUL’UN çok pozitif yaklaşımlarını da işaret ediyor..
“BAŞKAN Sayın İBRAHİM ERTUĞRUL İLE BİRLİKTE KENEVİR EKİMİ/ÜRETİMİ/ SANAYİSİNİ KURMAK İÇİN HAREKET GEÇTİK.GÖRÜŞMELERİMİZ VAR VE BU KONUDA MESAFE ALACAĞIMIZA İNANIYORUZ..” şeklinde bilgiler verdi.
KARABÜK İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ile temasta olduklarına işaret etti.
KENEVİR ÜRETİMİ için en seri hareket eden EFLANİ İLÇESİ görünüyor.
GEÇTİGİMİZ GÜN “WHATSAPP ÜZERİNDEN GELEN BİR MESAJA GÖRE..” KARABÜK BELEDİYESİ’NİN İLLER BANKASINA 64 MİLYON BORCU VAR..
Geçtiğimiz gün Whatsapp üzerinde bir mesaj gönderilmiş,bu mesajın özü BELEDİYELERİN İLLER BANKASINA OLAN BORÇLARINI gösteriyor ve bu manada KARABÜK BELEDİYESİ 64 MİLYON lira BORÇLU gözüküyor.
KARABÜK BELEDİYESİ’NİN İLLER BANKASI’NA BORCU 64 MİLYON LİRAYMIŞ.
Biliyorsunuz Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,yayınladığı bir Dergi ile “ BUGÜN KARABÜK BELEDİYESİ BORÇSUZ BELEDİYE,350 MİLYON TL DEĞERİNDE GAYRIMENKUL SAHİBİ,KASASINDA PARASI OLAN TÜRKİYE’NİN EN ZENGİL BELEDİYESİ..” şeklinde yazmış,takdim etmişti.
İLLER BANKASI’NA 64 MİLYON BORCU VAR olayını görünce bizde şaşırdık ve olayı KARABÜK BELEDİYESİ İlgililerinden araştırdık,çok enteresan bilgiler verdiler..
Bize anılan O Dergi de yer alan “10 YIL ÖNCE KARABÜK BELEDİYESİ,TOPLAM BORCU 39 MİLYON DOLAR,İŞÇİSİNE BORÇLU,ELEKTRİKLERİ KESİLEN ..” ifadeleri var ya,işte 64 milyon lira oralardan gelen borç,BU 9 YIL İLE İLGİLİ DEĞİL anlamında bilgiler verdiler..
Geçmişte yapılan ARITMA TESİSİ,İSALE HATTI,ÖDENMEYEN ELEKTRİK PARALARININ İller Bankasından taksitlerle ödenmesinden kalan borçlar olarak takdim ettiler O 64 MİLYON lirayı.
“2009-2014 ARASINDA HİÇ BORÇLANMA YAPILMADI…” dediler..
O 64 MİLYON lira Sayın RAFET VERGİLİ dönemine ait değilmiş yani.
MARZİNÇ MARMARA GERİ KAZANIM A.Ş.YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN AYHAN İLERİ “ BİZ İHRACAT YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ..” DEDİ
Geçtiğimiz gün MARZİNÇ Geri Kazanım A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Sayın AYHAN İLERİ aradı telefonla “İZİN ve LİSANS BELGELERİMİZİ 14 OCAK 2024 TARİHİNE KADAR YENİLEDİK.YENİDEN ALDIK..” dedi.
Bilindiği gibi,geçtiğimiz haftalarda ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanı Sayın MURAT KURUM,Karabük’ü ziyaret etmişti ve o ziyaret sırasında MARZİNÇ ile ilgili bazı konular gündeme geldi/getirildi..
Bakan Sayın MURAT KURUM,anılan Şirketin izin ve lisanslarının süresinin 14 ocak 2019 tarihinde dolacağına ve ilgili Genel Müdürlük elemanlarının, Şirketin gerekli denetlemelerini yaptıktan sonra,gerekli izinlerin verilip/verilmeyeceğini tayin edeceklerine vurgu yapmıştı.
MARZİNÇ A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Sayın AYHAN İLERİ gerekli izin ve lisansların alındığını anlattı ve “BAKANLIK ÇALIŞMA ŞARTLARINA UYGUNLUĞUMUZU GÖRDÜ VE GELECEKTE DE BU UYGUNLUĞUN DEVAM ETMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEREK İZİN VE LİSANSLARIMIZI VERDİ..” dedi.
YENİ İZİNLER 14 OCAK 2024 TARİHİNE KADAR VERİLMİŞ.
Bu arada Sayın AYHAN İLERİ,MARZİNÇ Tesislerinde üretimin devam ettiğini söyleyerek “ŞU EKONOMİK DURGUNLUKTA,MARZİNÇ OLARAK BİZ İHRACAT YAPIYORUZ.ÜLKEMİZE ATIK MADDELERİ İŞLEYEREK DÖVİZ KAZANDIRIYORUZ..” dedi.
Sözün özü ;MARZİNÇ İZİN ve LİSANSI YENİDEN VERİLMİŞ.
BAZI SİYASİ PARTİLERİN İÇİNDE Kİ “DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİ..” 1 NİSAN TARİHİNİ BEKLİYORLAR VE MUHTEMEL BAŞARISIZ SONUÇLAR ÜZERİNE
Bazı SİYASİ PARTİLERİN içinde ki DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİ gözlerini 1 NİSAN TARİHİNE çevirmişler ve mensubu oldukları Partilerin 31 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE istenen başarıyı yakalayamaması halinde olacakları kestirmeye çalışıyorlar.
Bu guruplara DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİ deniliyor..
İşin güzel yanı 31 MART YEREL SEÇİMLERİNDE sonra yaklaşık 5 yıllık bir süre içerisinde YENİ SEÇİMLERDE yapılmayacak ve DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİ,eğer göreve gelebilirlerse,o süreci rahat biçimde geçirecekler..
DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİ şu an itibarı ile SURETİ HAKTAN görünerek “SANKİ PARTİ İÇİN ÇALIŞIYORMUŞ HAVASI İÇERİSİNDE..” işleri karıştırmak için,mensubu oldukları SİYASİ PARTİLERDEN pek fazla uzakta da durmuyorlarmış..
NE İNCE TAKTİKLER DEĞİL Mİ..?
“NİYET HAYIR-AKIBET HAYIR..” gibi bir söz vardır,işte bu söz DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİNİN çalışmaları ile ne denli uyumlu,bunun da göz önünde tutulması gerekir elbet..
DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİ 1 Nisan tarihini bekliyorlar..
MARZİNÇ,MARMARA GERİ KAZANIM A.Ş.YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN AYHAN İLERİ “DEMİR/ÇELİK SEKTÖRÜNDE SIKINTI ÇOK BÜYÜK..”
MARZİNÇ A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Sayın AYHAN İLERİ,aynı zamanda DEMİR/ÇELİK Sektörünün önde gelen ÜRETİCİ Firmalarından birisinde ÜST DÜZEY Yönetici olarak görev yapıyor.
MARZİNÇ ile ilgili bilgi verirken DEMİR/ÇELİK SEKTÖRÜNÜ sorduk.
“SEKTÖR ÇOK SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR.BİRÇOK FİRMA ÜRETİMİNİ AZALTTI,HATTA TAMAMEN DURDURANLAR BİLE VAR..” diyerek çok önemli bilgiler verdi.
Bu arada özellikle İRAN ÜLKESİNDEN gelen ürünlerden söz etti ve “ TONAJ AÇISINDAN AZ MİKTARDA BİLE OLSA,KALİTE AÇISINDAN HİÇBİR STANDARDI OLMASA DA PİYASALARI OLUMSUZ ETKİLEMEYE YETİYOR..” gibi bilgiler veriyor.
Sayın AYHAN İLERİ,İnşaat Sektörünün durduğuna vurgu yaparak ÇİMENTOCU,KİREÇÇİ,ELEKTRİK TESİSATÇISI,DEMİRCİSİ BÜTÜN SEKTÖRLER BU DURUMDAN ÇOK OLUMSUZ BİÇİMDE ETKİLENİYORLAR..” görüşlerini dile getiriyor.
DEMİR/ÇELİK SEKTÖRÜ ÜLKE ÇAPINDA ÇOK SIKINTILI SÜREÇ YAŞIYORMUŞ.
Sektörün içinde olan herkes bunu/bunları söylüyor iyi mi..?
CHP İLE İYİ PARTİ ARASINDA “KARABÜK İTTİFAKI İHTİMALİ GÜN GEÇTİKÇE AZALIYOR..” VE İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI’NIN KARABÜK İDDİASI..
CHP ile İYİ Parti arasında “KARABÜK İTTİFAKI veya SEÇİM İŞBİRLİĞİ İHTİMALİ..” gün geçtikçe azalıyor ve bu anlamda İYİ Parti Genel Başkanı Sayın MERAL AKŞENER’İN bir süre önce “KARABÜK’Ü BİZ ALIRIZ..” yolunda ki tahmini de “GÜME GİTMİŞ..” oluyor..
Hatırlayanlarınız vardır,Sayın MERAL AKŞENER böyle bir ifade kullanmıştı ve galiba Sayın DURMUŞ YALÇIN’IN Belediye Başkan Adayı olacağı, bu anlamda da bir İTTİFAK YAPILACAĞI zannı ile o sözleri etmişti Sayın AKŞENER.
Daha sonra İTTİFAK için İYİ Parti de fazla asılmadı galiba olaya.
Şimdi, olayın tam bu noktasında, KARABÜK MERKEZ,SAFRANBOLU,YENİCE ve OVACIK Seçimleri nasıl etkilenir acaba,CHP’NİN veya İYİ Parti’nin şansları ne olabilir,bunların iyice düşünülmesi gerekir..
CHP Yıllardır BELEDİYE MECLİSİ’NE ÜYE SOKAMIYOR ve İTTİFAK yapılmadan bu MAKUS TALİHİNİ bu kez yenebilir mi,gerçi yenebilmek amacı ile çok sıkı,çok büyük bir mücadele sürdürülüyor,bunların sonucu ne olur..?
İTTİFAK noktasında son bir gayret gösterilebilir mi dersiniz..

5000 evlerli
•yapılacak hastane karabükün en büyük yerleşim yeri olan 5000 evlere yapılmalı. Rafet Bey her konuşmasında 5000 Evlerin yıkılan hastanesinden bahsediyor.
Gönderen
•Eflaniller inşaallah başarır. Eflani başarırsa Karabük de kazanır.
Bir fikir de ben atayım ortaya. Erken adım atan yol alır derler….
Eflani’de KBÜ’ye bağlı bir “Kenevir Araştırmaları Enstitüsü” kurulsa nasıl olur?
Bu işin tarım ve sanayi ayağının yanında bilim ayağının kurulması da oldukça önemli olur….
Bu konuda kimya alanında yetişmiş Karabük kökenli hocalardan yardım istenebilir.
Safranbolu, Karabük ile bağları nasıldır bilmem ama, mesala kimyager, akademisyen, biyoteknoloji ve mikrobiyoloji uzmanı, cumhurbaşkanlığı baş danışmanı Prof. Dr.İbrahim Saraçoğlu böyle bir enstitünün kurulmasına yardımcı olabilir belki…
KARABUK
•SAYIN AHMET ABİ BELEDİYE BAŞKANIMIZIN KARABÜKE HASTANE YAPACAĞINI YAZMIŞSINIZ,ANCAK NEREYE VE NASIL BİR TESİS OLACAĞINI YAZMAMIŞSINIZ,ŞİMDİ BURADAN SAYIN RAFET VERGİLİYE SORMAK GEREK NASIL YAPACAK ÖZEL HASTANE GİBİ Mİ OLACAK BUNLAR BELLİ DEĞİL,BENCE SAĞLIK OCAĞINDAN DAHA İYİCE BİR POLİKİNLİK GİBİ BİR ŞEY OLUR.BİR DE BİLİM SANAT MERKEZİ DİYE BİR PROJE VAR. BU DA BELİRSİZ, ZATEN ŞU ANDA 5000 EVLERDE DEVLETİMİZİN YAPMIŞ OLDUĞU VE AÇILIŞI YAPILMAYAN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ADI ALTINDA BİR OKUL YENİ YAPILDI VE AÇILIŞ YAPILMASI BEKLENİYOR.YANİ SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ 2 DÖNEMDİR YANİ ON SENEDİR YAPMADIĞI PROJELERİ SEÇİM PROPAGANDASI OLARAK KARABÜKLÜLERE ŞAŞAALI BİR ŞEKİLDE SUNMASI BENCE UCUZ BİR POLİTİKA YÖNTEMİ OLARAK KARABÜKLÜLERİN BU UCUZ POLİTİKALARA OY VERMEMELERİ GEREKİR.
Anonim
•DEMIR ÇELIK KRIZI 2018 YILINDA REKOR KÂR EDEN ŞIRKETLERİ ETKILEMEZ DIYE DÜŞUNUYORUM KASALAR DOLU DOLAR KRIZINDEN BILE ETKILENMEYEN VE REKOR KÂR EDEN ŞIRKETLER ÇALIŞANLARINA HAKETTIGI ÜCRETLERİ VERİRLER VARLIGINI ONLARLA PAYLAŞIR YETKİLİ SENDİKALAR ONUN İÇİN RAHATLIKLA SÖZLEŞME TASLAKLARINI ŞIRKETLERE SUNUP YASAL SÜREÇ ÇERCEVESİNDE SÖZLEŞMELERİNI BİTIRIVERIRLER ÇÜNĶÜ BÜYÜK KÂR LAR EDEN ŞİRKETLER O ĶÂRLARI CALIŞANLARIYLA BİRLİKDE ETTİKLERİNİ BİLİRLER VE KRİZDEN ÇALIŞAN LARINI KORURLAR ÇOK BÜYÜK SIKINTIYA ĐÜŞERLERSE ÇALIŞANLARINDAN FEDAKARLIK İSTERLER ÇALIŞANLARDA VARLIKDA PAYLAŞAN SİRKETLERİYLE YOKLUGUDA PAYLAŞIR HER İKİ TARAFDA ANLAYIŞ GÖSTERİR DURUMA DÜNYA ŞİRKETİ OLMAK KOLAY DEĞİL İYİ Ķİ BÖYLE BİR ŞİRKETTE CALIŞIYORUZ SAYIN GÖLBEK….