25 HAZİRAN GÜNÜ,KARABÜK’TE NASIL BİR SEÇİM SONUCU OLACAK ACABA,CUMHUR İTTİFAKI NE ALACAK,MİLLET İTTİFAKI NE ALACAK..?
25 HAZİRAN günü Karabük’te seçim sonucu ne olacak acaba,tam anlamı ile bir belirsizlik hüküm sürüyor,öyle insanlar görüyoruz ki “ESKİ PARTİME MÜMKÜN DEĞİL BU SEFER OY VERMEM.ŞU PARTİYE VERECEĞİM..” diyor.
Hele/hele MİLLETVEKİLİ ADAYLARI üzerinde öylesine spekülasyonlar yapılıyor ki hayret,olayın bu noktasında anlatılanlar insanın dudaklarını uçuklatıyor vallahi.
Bir de AK Parti de yaşanan ÜÇÜNCÜ SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI olayı var ki “BU OLAYI İÇİME SİNDİREMEDİM.BU KADAR YANLIŞ BİR İŞİ BU PARTİ NASIL YAPTI..” gibi görüş dile getirenlerin haddi hesabı yok.
Özellikle AK Partililerin büyük bölümü,adeta,burunlarından soluyorlar..
CHP Kesiminden “MİLLET İTTİFAKI 2 VEKİL ÇIKARTIR.CUMHUR İTTİFAKINDAN 1 VEKİL ÇIKAR..” diyenler çoğunlukta,AK Parti kanadından “YİNE SEÇİMİ 3-0 ALIRIZ..” diyenler ve İTTİFAK ORTAĞINA pek şans tanımayanlar var ve sayıları hayli çok.
Bunun yanı sıra GENİŞ BİR KESİM ise 1-1-1- biter gibi düşünüyor.
Yine AK Parti içinden,biraz daha hesabi hareket ederek “BU SEÇİMİ 3-0 ALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL.SEÇİMİ AK PARTİ 2,MİLLET İTTİFAKI 1 GİBİ GÖRÜYORUM..” diyenler var..
CUMHUR İTTİFAKI içinde böyle düşünenler kalan 1 Milletvekilini Sayın DURSUN ALTIPARMAK’IN alacağına garanti gözü ile bakıyorlar,olayın burası da dikkat çekiyor..
SİZCE 25 HAZİRAN GÜNÜ NASIL BİR SONUÇ ÇIKAR…?
GEÇEN GÜN YİNE YAZDIK,AK PARTİ İÇİNDEN SAYIN HAKAN EREN,SAYIN HIZIR YILDIZ VE SAYIN ALİ ERORHAN’IN ;”SEÇİM 3-0 BİTER TAHMİNİ..”
Geçtiğimiz gün yine yazdık AK Parti Karabük İl Başkan Yardımcıları Sayın HAKAN EREN ile Sayın HIZIR YILDIZ çok iddialı konuşuyorlar ve “ BU SEÇİMİ AK PARTİ YİNE 3-0 YAPARAK KAZANIR..” diyorlar..
BUNA GEREKÇE OLARAKTA VERİLEN HİZMETLERİ GÖSTERİYORLAR..
BUNA GEREKÇE OLARAKTA YAPILAN SEÇİM ÇALIŞMALARINI ve 7/24 sahada olmalarını gösteriyorlar,diğer Siyasi Partilerin kendileri kadar çalışma yapmadığını gösteriyorlar..
Geçen dönemde AK Parti Karabük İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Sayın ALİ ERORHAN ile görüştük,şu an Parti içinde herhangi bir görevi olmayışına karşılık “AK PARTİ BU SEÇİMİ 3-0 KAZANIR.AK PARTİ BİR BÜTÜNLÜK HALİNDE SAHAYA İNDİ.HERKES ELİNDEN GELEN ÇALIŞMAYI YAPIYOR..” gibi değerlendirerek “SONUÇ 3-0 OLUR..” dedi.
Buna karşılık MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYI OLMUŞ bazı kişiler ise (bize bilgi verenler kesinlikle 16 yasaklı içinde olmadıklarını söylediler..) yaşanan gelişmelerden sonra “3-0 İHTİMALİ KALMADI.SONUÇ 2-1 OLUR.AK PARTİ ANCAK 2 VEKİL ÇIKARTIR..” yolunda bilgiler veriyorlar..
SİZCE 25 HAZİRAN GÜNÜ NASIL BİR SONUÇ ÇIKAR..
KARABÜK BELEDİYESİ ESKİ BİNASI İÇİN YAPILAN SATIŞ İHALESİ SONUÇLANDI MI, KAMUOYU’NDA BÖYLE BİLGİLER DOLAŞIYOR,
Karabük Kamuoyu’ndan BELEDİYE ESKİ BİNASININ İHALE İLE SATILDIĞINA ilişkin bir söylenti dolaşıyor ve galiba yapılan SATIŞ İHALESİ’NE bir isim katılarak satış bedeli üzerinden Binayı almış..
Veya bina satışı o kişinin üzerinde kalmış.
Kısa süre içinde KARABÜK BELEDİYESİ resmi bir açıklama yapar herhalde,kimin aldığını,kaça aldığını Kamuoyu’da böylece öğrenmiş olur,alana /satana HAYIRLI OLSUN denir.
Bu arada O BİNANIN üzerinde oturduğu alanda,YER SAHİBİ OLANLAR VAR MI,sanki Karabük Kamuoyu’na böyle haberler pompalanıyor ve bu haberlere Karabük Belediyesi “EVET VARDI,MAHKEMELİK OLUNMUŞTU.SONUNDA OLAY HALLEDİLDİ..” gibi yaklaşımlar getiriyordu.
Çeşitli kademelerden bu yönlü açıklamalar geliyordu..
Eğer SATIŞ İŞLEMLERİ gerçekleşti ise,bu söylentilere de açıklık gelir artık.
KARABÜK BELEDİYESİ eski Binası şu an itibarı ile PEK ŞIK,PEK İÇ AÇICI bir görüntü vermiyor,yıkık/dökük bir resim veriyor ve eğer satış işlemleri gerçekleşti ise dileriz alanlar ELİNE/AYAĞINI biraz toparlarlar.
KAMUOYU’NDA BUNLAR KONUŞULUYOR..
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI SAYIN MEHMET CEYLAN,ALIŞKANLIKLARINI BIRAKMADI VE SÜREKLİ KARABÜK’E GELİYOR,SÜREKLİ
AK Parti Karabük Milletvekili Aday/Adayı Sayın MEHMET CEYLAN,Kamuoyu’nun büyük bölümünce beklenen AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI olur gibi beklentiye cevap olamadı.
KAMUOYU BÖYLE BİR BEKLENTİ İÇİNDEYDİ Sayın CEYLAN İÇİN.
AK PARTİ KARAR VERİCİ HEYETİ BÖYLE DEĞERLENDİRMEDİ,böyle düşünmedi ve Sayın MEHMET CEYLAN’I AK Parti Listesine koymadılar,geniş bir toplumsal kesim ciddi hayal kırıklığı yaşadı bu noktada.
Sayın MEHMET CEYLAN,yine fırsat buldukça KARABÜK’TE..
Yöreyi hiçbir anlamda ihmal etmiyor,böylesine vefalı,böylesine Yöresine karşı sevdalı bir insan olduğunu,Siyasetçi olduğunu gösteriyor,hem de her fırsatta bunu gösteriyor.
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE DÖNDÜ.
25 Hazirandan sonra nasıl bir HÜKÜMET KURULUR,bu HÜKÜMET şeklinde BAKAN YARDIMCILIKLARI olur mu veya olursa bile Sayın MEHMET CEYLAN yeniden böyle bir göreve getirilir mi..
Bazı sapsalak tipler var ve bunlar “BU GÖREVLERİ HEP MADDİ OLARAK DEĞERLENDİRİYORLAR..” doğrusunu o tipleri anlamakta çok ama çok zorlanıyoruz iyi mi..
Keşke bu Yöre için BAKAN YARDIMCILIĞINI SÜRDÜRSE Sayın CEYLAN..
Kazanan bu yöre ve bu yöre insanı olur.
KARDEMİR KAPSAM DIŞI PERSONELİ “YÖNETİM KURULUMUZ,BİZLERE DİNİ BAYRAM İKRAMİYESİ VE KÖMÜR DESTEĞİ VEREBİLİR..” GÖRÜŞÜ..
KARDEMİR bünyesinde çalışan ve sayıları 850 civarında olan “KAPSAM DIŞI PERSONEL..” büyük bir beklenti içine girerek “YÖNETİMİMİZ BİZE DİNİ BAYRAM İKRAMİYESİ VE KÖMÜR DESTEĞİ VEREBİLİR..” diyorlar.
UMUTLU BİR BEKLENTİLERİ OLDUĞU BESBELLİ..
Geçtiğimiz gün bir iftar yemeği sonrasında gördüğümüz,bir süre birlikte yürüyerek,ayak üzeri de olsa sohbet ettiğimiz KARDEMİR KAPSAM DIŞI Personeli olan Kardeşlerimiz “ÖYLE SANIYORUZ Kİ,YÖNETİM KURULUMUZ BİZE DE İKİ DİNİ BAYRAM İKRAMİYESİ İLE KÖMÜR DESTEĞİ VERECEKTİR..” gibi ifadeler kullandılar..
Biz kendilerine “BU YÖNDE BİR BİLGİ Mİ ALDINIZ,YOKSA TEMENNİNİZ Mİ VAR..?” diye sorduk “KARDEMİR YÖNETİMİ İNSAN ODAKLI BİR ANLAYIŞ İÇİNDE.BU NOKTA DA 850 PERSONELİNE KARŞI DA ÖYLE HAREKET EDER/EDECEKTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ..” dediler..
Herhangi bir bilgi almamışlar,herhangi bir duyumları da yokmuş,bizim gördüğümüz bu yönlü bir beklentileri var ve KARDEMİR Yönetim Kurulu içinde “KARDEMİR ÇALIŞANLARI ARASINDA BİRLİĞİ/BÜTÜNLÜĞÜ EN ÇOK YÖNETİM KURULUMUZ ARZU EDİYOR..” gibi sözler ettiler..
“KAPSAM İÇİ PERSONELİMİZE BU DESTEKLER VERİYOR.HAK ETTİKLERİ İÇİN,HAKLARI OLDUĞU İÇİN BU DESTEK VERİLİYOR.OLAYA BU NOKTA ÇERÇEVESİNDEN BAKARSANIZ,BİZİMDE HAKKIMIZ,BİZDE HAK EDİYORUZ..” şeklinde yaklaşım gösterdiler..
KARDEMİR Yönetim Kurulu ne der,o noktayı birlikte göreceğiz elbet..
ÜLKENİN 24.BÜYÜK ŞİRKETİ’NİN YÖNETİM KURULU NE DER BU İŞE..?
“ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR..” NOKTASINDAN,”BU ŞİRKET BATMIŞ,ARTIK AYAĞA KALKMAZ..” NOKTASINDAN,ÜLKENİN 24.BÜYÜK ŞİRKETİ..
KARDEMİR,bu Ülkenin en büyük 24.Şirketi ve Karabük’te bu gerçeğe sevinmeyen kimse yoktur elbet,KARDEMİR bu noktaya gelirken “BİR ELİ YAĞDA,BİR ELİ BALDA GELMEDİ..” elbet.
5 NİSAN 1994 TARİHİNDE “ÖZELLEŞTİRİLEMEZSE KAPATILACAK..”
Bu söylenmedi mi,o sözler “BURAYI KİM ALIR KARDEŞİM.NASIL OLSA ÖZELLEŞTİRİLEMEZ,KAPATIRIZ GİDER..” gibi bir anlam çıkmaz mı,o açıklamadan/açıklamalardan..
Daha sonra KARDEMİR OLARAK FAALİYETE DEVAM SÜRECİ.
O sürecin teklemeye başlaması ve 100 MİLYON DOLAR KREDİ bu hafta geliyor,olmadı,haftaya geliyor süreci,bu sürecin hızlanması,Yönetim Kurulu’nun Dönemin Hükümetine “ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR YETİŞİN..” yolunda yazdığı mektuplar,yolladığı mesajlar.
Daha sonra HERKESİN BATTI gözü ile baktığı KARDEMİR Yönetimine Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN girmeleri,kendi risklerini devreye sokarak ÇARKLARI DÖNDÜRMEYE başlamaları süreci..
VE ; BUGÜN GELİNEN ÜLKENİN 24. BÜYÜK ŞİRKETİ OLMA SÜRECİ..
İşte bu süreçte KAPSAM DIŞI Personel “BİZİ UNUTMAYIN..” diyor..
İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI SAYIN DURSUN ALTIPARMAK,HUKUKA İNTİKAL ETTİRDİĞİ BİR KONU İÇİN “KEM SÖZ SAHİBİNE AİTTİR..” DİYOR
Geçtiğimiz Cuma günü,İYİ PARTİ Karabük Milletvekili Adayı Sayın DURSUN ALTIPARMAK Gazetemiz Bürosunu ziyaret etti,uzunca bir süre sohbet ettik..
Kendisi hakkında,bazı iddialar gündeme getirildi,onları sorduk.
Hepsi yalan dedi,sonra da “BİLİRSİNİZ TÜRK GELENEĞİNDE,ÖRFÜNDE AİLE KUTSAL BİR KAVRAMDIR.AİLE MÜBAREK BİR KAVRAMDIR.BURAYA YÖNELİK İFTİRALAR,İDDİALAR HEM AYIPTIR,HEM GÜNAHTIR..” diyerek “BU İDDİALARI HUKUKA İNTİKAL ETTİRDİM.SONUNA KADAR PEŞİNDE OLACAĞIM..” dedi.
“KEM SÖZ SAHİBİNE AİTTİR..” diyerek konuyu kapattı.
İYİ Parti olarak yaptıkları çalışmaları anlattı,İlçeleri dolaşıyorlarmış ve “SEÇMENDEN ÇOK OLUMLU TEPKİLER,ÇOK SICAK KARŞILIK ALIYORUZ.24 HAZİRAN GÜNÜ ÜLKE GENELİNDE,KARABÜK ÖZELİNDE BİRİNCİ PARTİ ÇIKTIĞIMIZI HERKES GÖRECEK..” iddialarında bulundu.
Sayın DURSUN ALTIPARMAK hem kendisinin,hem Sayın HAKKI ÖZDEK’İN Milletvekili olarak TBMM’NE gideceğine işaret ediyor ve “BİZİM TÜM DÜŞÜNCEMİZ Sayın TENZİLE ÇELİK HANIMEFENDİNİN DE SEÇİLMESİNE YÖNELİK..” diyecek kadar güven içinde görülüyor.
Sayın ALTIPARMAK ne bir başka Siyasetçinin hakkında olumsuz söz söylüyor,ne diğer Partiler hakkında olumsuz sözler ediyor,ancak, “İYİ PARTİ BU ÜLKEYE İYİ GELECEK.İYİ PARTİ ÜZERİNDE Kİ İFTİRALARA,BASKILARA,ENGELLEMELERE RAĞMEN BU SEÇİMLERDEN BİRİNCİ ÇIKACAK..” diyor..
Sayın MERAL AKŞENER’İN BİRİNCİ TURDA SEÇİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR..
SAYIN NAZIM ÇAPRAZ’IN,SAFRANBOLU ERGÜLLE BABA TÜRBESİNDE VERDİĞİ İFTAR SONRASI GÖRDÜGÜMÜZ SAYIN EMİN DEMİR İDDİALI..
Karabük’ün önde gelen Sanayicilerinden,Cemiyet Adamlarından Sayın NAZIM ÇAPRAZ,31 Mayıs günü Safranbolu ERGÜLLE BABA Türbesinde bir iftar yemeği verdi.
Vali Sayın KEMAL ÇEBER başta olmak üzere KARABÜK PROTOKOLÜNÜN büyük bölümü ile çok kalabalık bir katılım oldu ERGÜLLE BABA Türbesinde ki iftara.
İftar çıkışı İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Müdürü Sayın EMİN DEMİR ile bir süre sohbet ettik,Sayın EMİN DEMİR Bölge hakkında bilgiler verdi..
Öncelikle “BÖLGE İÇİN,GEREKLİ KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ.BUNUN İÇİN YENİ HÜKÜMETİN KURULMASINI VE GEREKLİ ÖDENEKLERİN ÇIKMASINI BEKLEYECEĞİZ..” şeklinde bilgiler verdi.
“BÖLGEMİZ,ÜLKENİN EN BÜYÜK 40.BÖLGESİ OLACAK.280-300 BÖLGE İÇİNDE EN BÜYÜK 40.BÖLGE OLACAĞIZ..” diyerek,yapılan çalışmaları anlattı Sayın EMİN DEMİR..
İŞLERİ CİDDİ BİÇİMDE TOPARLADIK bilgilerini verdi.
KARABÜK’TE HANGİ İŞYERİNE GİTSENİZ “SEÇİM NASIL BİTER SÖZÜNÜ..” DUYUYORSUNUZ, BİR DE ; “VALLAHA HENÜZ KARAR VERMEDİM..”
BİZ BÖYLE SEÇİM GÖRMEDİK İYİ Mİ..?
Nereye giderseniz gidin “BU SEÇİM/SEÇİMLER NASIL BİTER..” sorusu konuşuluyor ve o konuşmalara katılanlar,daha sonra da “VALLAHA BEN BU SEÇİM NEREYE OY VERECEĞİMİ BİLMİYORUM.HENÜZ BİR KARAR VERMEDİM..” diyorlar..
Bu durum sizinde mutlaka dikkatinizi çekmiştir..
BİR/İKİ MİLLETVEKİLİ ADAYI dışında,TOPLUMU TATMİN EDEN,Toplumun “HAH İŞTE,BU İSİM BENİ HAKKIYLA TEMSİL EDER..” diyebileceği ismin çok az oluşu dikkati çekiyor..
Bunlar mutlaka sizin de dikkatinizi çekiyordur değil mi..?

Aboo bu şiddit bu ne celal
•Has AK Partili bu ne şiddet bu ne celal arkadaş koçum lafı seni bu kadar hiddetlendirdine göre atarlı bir arkadaşsın,böyle atarlı insanlar objektif düşünemezlerki.Misalen sen beni aç tavuğa filan bensetmişsin ben sana koçum deyince kızıyosun.olurmu yani.Neyse oruç tutuyosan ramazan ayının siniri deyelim geçelim.Seni kızdırdım galiba.Allah beni affetsin.Hakkını helal et.Karabükte 1-1-1 olur heralde.
işçi
•Biz memurdan başmühendis den bile fazla çalışırız, ateşin karşısında gece gündüz onlar durmuyor, kömür ve ikramiye hersey işçinin hakkıdır maaş olarak onlardan yukarda olmamız çok normal ahmet abi, işi biz yaparız sizde bilirsiniz kardemir işçisinin artık bu üretim tonajında erdemir deki işçiye ekonomik olarak çok yakında geleceğini hatta geçeceğini de çok iyi biliyoruz,
tonyukuk
•İşçi rumuzuyla yazan; biraz fazla uçmuşsun gibime geldi.Bu gidişle sen yakında genel müdür yardımcılarının lojmanına da göz koyar,altına araba istersin,ateşin karşısında durduğun için hakkın olduğunu iddia edersin. Ama şunun farkında değilsin ki okuyamadığın için o ateşin karşısındasın.Senin çalışman ancak bedenen olur,kafanın fazla çalışması beklenmez.Ama o aklınca küçümsediğin başmühendisin sorumluluğu senin kat kat üzerindedir. Madem işçilikte bu kadar iddialı ve memnunsun, bırak çocukların okumasın sen gibi işçi olsun,ateşin karşısına geçti mi dünyaları ben yarattım desin. Herkes yerini,haddini bilecek.Bu tür saçma sapan yorumlarla iş barışını zedelemeyin. Dünyanın hiçbir kurumsal özel şirketinde işçi müh. den,başmüh.den fazla ücret alamaz.Kardemirde eğer böyle bir durum varsa taşra zihniyetinin,tribünlere oynayan,çapsız yönetimlerin eseridir. Aldığın kömürü ikramiyeyi hakettiğini düşünüyorsan güle güle harcarsın,mühendise başmühendise de verilmesi seni neden rahatsız etti,senden alıp onlara mı verecekler zannettin.Bu kıskançlık,kompleks nedir.Sen ateşin karşısında biraz fazla durmuşsun,biraz kenara gel.
Kapsamdışı işci
•Bizlerde kardemir ailesi nin bir bireyyiz. Üretimi hızlandırmak iş kazalarırisklerini azaltmak en önemlisi Kardemirimizi ayakta tutmak için zamanla yarışmaktayız Hep beraber güzel günlere
bir başka işçi
•tonyukuk rumuzuyla yazan,işçi arkadaşımın yorumunu beğenmemiş olabilirsin ve eleştirine de eyvallah fakat hakaret etme hakkını, senin kafan çalışmaz anca bedenen çalışırsın deme cürretini, çocuğunun istikbali ile ilgili vereceği karara karışma cesaretini nereden buluyorsun,yani sana göre bu haddi sen kimden alıyorsun.İş barışını, beğenmediğin bir yoruma cevap yazayım kaş yapayım derken göz çıkararak işçi kesimine de hakaret ederekmi savunacaksın ey tonyukuk.Asıl sendeki bu kompleks,kıskançlık nedir.Sende masa başında fazla oturmuşsun galiba,çık bi hava al iyi gelir belki.O ateşin karşısında durmak için okumamış olmak gerekmiyor, emin ol önce koskocaman bir yürek gerekiyor,inanç gerekiyor ve çok şükür bu bizde var.Tonyukuk tabiki okuyanla okumayan, bilenle bilmeyen çok etkili farklılıklar yaratacaktır,elbette mühendis,başmühendis ve diğer amirlerimiz olmadan olmaz ve her daim bizler bir bütünüz,daima beraber çalışarak başarılı olabiliriz. Her zaman yazdığın yorumları okur ve çok beğenirdim ama bu hiç olmadı.Unutmadan arkadaşıma demişsin ya sen yakında genel müdür yardımcılarının lojmanına da göz koyar,altına araba istersin diye,geçmişte eleştirdiğin genel müdür yardımcısı ile ilgili yazdığın yorumlar geldi aklıma acaba sen o zaman çok mu haddini biliyordun bi düşünsen diyorum.